دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۶

خانه هنرمندان بر سر دوراهی ارشاد یا شهرداری

رجبی معمار

سینماپرس: طبق گفته حسین پارسایی شهرداری دیگر از خانه هنرمندان حمایت مالی نمی‌کند و به نظر می‌رسد رجبی معمار در حال همسو شدن با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

به گزارش سینماپرس، طبق شنیده‌ها و البته شواهد، به نظر می‌رسد مدیریت کنونی شهرداری تهران چندان تمایل ندارد با سازوکار کنونی خانه هنرمندان همراهی کند. نمونه اخیر این مسئله برپایی غرفه‌های فروش مواد غذایی در میان دو ساختمان ایرانشهر و خانه هنرمندان بود که با فشار رسانه‌ها شهرداری بساط سوداگری را از پارک هنرمندان برچید. با این حال اعمال نفوذ شهرداری تهران در ساختار مدیریتی خانه هنرمندان بر کسی پوشیده نیست. سه مدیر اخیر این مجموعه مشخصاً با نظر شهرداران وقت برگزیده شده‌اند و اکنون مجید رجبی معمار چندان گزینه مطرح برای محسن افشانی نیست.

در نشست خبری حسین پارسایی، او به صراحت اعلام کرد در سال ۱۳۹۷ شهرداری تهران بودجه تماشاخانه را پرداخت نکرده است و این مهم تنها در گرو آن است که شهرداری با مدیریت این مجموعه‌ها همسو نیست. کما اینکه شهردار اسبق در چرخشی سیاسی مقدمات رفتن مجید سرسنگی را مهیا کرد تا رجبی معمار جایگزین او شود. پس این جابه‌جایی شاهد آن بودیم که سرسنگی بستر سیاسی خود را از سوی قالیباف به سوی عارف تغییر داد. به عبارتی مدیریت در مجموعه خانه هنرمندان به شدت سیاسی شده است و این برخلاف اساسنامه آن است.

روز گذشته علی‌اصغر کاراندیش، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که عملاً به عنوان بازوی مالی - اجرایی این وزارتخانه شناخته می‌شود در نشستی با ابراهیم حقیقی و مجید رجبی‌معمار، رئیس شورای عالی و مدیرعامل خانه هنرمندان ایران از اقتصاد و فرهنگ سخن گفته است. طبق اعلام روابط عمومی خانه هنرمندان کاراندیش در این نشست گفته است «یکی از وظایف اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد، موضوع اقتصاد فرهنگ و هنر است. این موضوع یک موضوع زیرساختی است که اگر بتوانیم به این موضوع به یک شیوه درست بپردازیم و در یک مسیر مشخص حرکت کنیم، قطعاً به نتایج خوبی در این موضوع دست پیدا خواهیم کرد.»

او افزوده است: «در گذشته سیاستی وجود داشت که وزارت فرهنگ و ارشاد بیشتر در نقش حمایتی در موضوع اقتصاد فرهنگ و هنر عمل می‌کرد؛ اما تجربه تاریخی نشان می دهد که که سیاست حمایتی، به تنهایی سیاست درستی نبود. اگرچه برخی از مشکلات از طریق سیاست حمایتی رفع شد؛ اما هم چنان مشکلات زیادی وجود دارد. برای حل این مشکلات به سیاست‌های دیگری در کنار سیاست حمایتی احتیاج داریم، حمایت از هنرمندان با اعتبارات دولتی به تنهایی به نتیجه نخواهد رسید.»

علی اصغر کاراندیش همچنین گفته است: « یکی از فعالیت‌هایی که در سال های اخیر در جهت ایجاد شرایط و زیرساخت های لازم انجام دادیم، تشکیل گروه مالی توسعه هنر با صد میلیارد تومان اعتبار نقد که کل این سرمایه از سوی بانک‌ها و بخش خصوصی تامین شد، است. این گروه می‌تواند در بهبود موضوع اقتصاد و هنر گام‌های بسیار خوبی بردارد.»

او در پایان هم گفته است «قطعاً مشکلات بسیار زیادی وجود دارد؛ ولی با اطمینان می‌توانم بگویم امروز ظرفیت بالایی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد که می‌تواند با همکاری هنرمندان، گام‌های مهمی در جهت بهبود وضعیت فرهنگ و هنر برداشته شود، خانه هنرمندان ایران و انجمن‌های مختلف هنری می‌توانند نقش مهمی در این مسیر داشته باشند.»

به نظر می‌رسد خانه هنرمندان و شخص رجبی معمار ناامید از حمایت شهرداری در حال گردش به سوی وزارت ارشاد هستند. نشستی که تمامی سخنرانی مهمانش در حوزه حمایت و اشکال آن بوده است، مشخص است در حوزه حمایتی مشکل دارد و کاراندیش حداقل در متون منتشر شده چراغ سبزهای ممکن برای برون‌رفت رجبی‌معمار از وضعیت کنونی را نشان می‌دهد. پیشتر در گزارشی نشان داده بودیم که تماشاخانه ایرانشهر براساس گیشه موجود و البته بدون حمایت مالی شهرداری عملاً یک تماشاخانه ورشکسته است.

حال باید دید رفتار شهرداری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قبال خانه هنرمندان چه می‌شود. اگرچه زمزمه‌هایی مبنی بر رفتن رجبی معمار و حسین پارسایی شنیده می‌شود. حتی شواهد نشان می‌دهد پارسایی و مدیر هماهنگیش، میثم احمدی در روزهای اخیر در مجموعه ایرانشهر حاضر نمی‌شوند.

*تسنیم

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.